Stenskogen

Location: Kunming 昆明, Shi Lin 石林, Stenskogen (Stone Forest Scenic Area)
Day: 14


Hej! 
Som ni kanske märkt har vi inte längre wi-fi där vi bor och får förlita oss på andra källor (ex Starbucks). Alla inlägg kommer upp i efterhand men det kommer ändå skrivas dagligen.

Natten mellan tisdag och onsdag landade vi och fick tillgång till en lägenhet som goda vänner till Björns mamma har. Vi var väldigt trötta men tidigt nästa morgon skulle vi upp för att ta tåget med en student, Yashan, till Stenskogen. Tåget var inte det finaste eller snabbaste (tog tre timmar, med bil hade det nog bara tagit en) men det kostade bara 8kr per person och vi kunde sova lite.

När vi kom fram till rätt station tog vi bussen för 2kr per person till Stenskogen, käkade lunch och köpte inträde + speciella färdbevis för deras egna små transporter. Ganska dyrt inträde för att vara Kina 140kr för vuxen och hälften för student (dock funkande inte mecenat, endast kinesiska studenter). Färdbevisen kostade 25kr per person. 

I Stenskogen gick vi omkring i ca 4 timmar och tittade, tog foton och småfikade. Att ta med egen mat rekommenderas, inte jättestort utbud och inte jättebilligt där, det finns gott om fikabord och härliga gräsplättar (som man inte får sitta på men alla gör det ändå). Björn tyckte det var lite synd; efter att Stenskogen utsetts till ett världsarv så har man byggt igen farliga gångar och gjort allt mer säkert (tråkigt) och kanske lite mer kommersiellt än när han var där som liten.

Efter det skulle vi ta oss till vårt hotell, det var lite krångligare. Bussarna stannar om man räcker ut handen så vi ställde oss vid vägen och väntade på buss nr 5 som skulle ta oss till busstationen. Det gick hyfsat snabbt och kostade också 2kr. Men på stationen väntade vi 45min på nästa buss och bestämde oss tillslut för att ta en taxi för 25kr (vilket var billigt för vi tog med oss en till som väntat på samma buss så vi var fyra som åkte i nästan 30min). Chauffören visste dock inte vart vårt hotell låg så vi tog ännu en taxi för 20kr dit.

Hotellet hade lite problem med att se vår bokning men tillslut checkade vi in! Vi vilade lite och spanade in alla småprylar dem hade (extra underkläder, kvinnliga respektive manliga våtservetter etc för en liten slant) innan vi åkte med Yashan till en populär restaurang, LLY, och åt supergod middag. Ca 150kr för alla tre! Mycket trevligt men sedan var vi alla ganska trötta och ville bara sova ut efter att ha blivit lätt solbrända (mycket bättre väder här!).

Rebecka

Kommentera här: