Om nyår och dagens händelser!

Location: Shanghai
Day: 7

Idag har vi hälsat på två nya bekanta var son bor i Sverige. För att komma dit fick vi ta bussen, en upplevelse i sig! Bussarna stannar inte, utan man hoppar helt enkelt av och på i farten (gärna mitt i vägen). Vi blev bjudna på lunch, fick ett rött kuvert (till nyår) och praliner. De har det ganska bra ställt och bjöd oss även på gym/spa/buffé/drinkar på Radison Blue. Min släkting John hängde på middagen och jag fick träffa Björns morfar och hans sambo.

Första bilden: Björn och John. Andra bilden: jag och Björn med de vi bor hos just nu.

Kinesiskt nyår
Tänkte berätta lite mer om nyår. I Kina följer man månens kalender och därför firad nyårsafton i år den 30/1. Nyår brukar infalla i januari/februari - därav kan folk födda samma år för oss vara födda olika kinesiska år. De tolv olika kinesiska åren betecknas med djur (ex drake, råtta, hund, tupp och kanin) - nu ska ormens år övergå till hästens år.

På nyår ger man alla barn röda kuvert med pengar, 10kr/yen per år man fyllt är den traditionen Björn känner till - men om det är så för alla vet vi inte. Allt dekoreras rött med guld och man äter speciella maträtter. Självklart en hel del fyrverkeri också! Ska bli spännande att se allt skräp på nyårsafton som är borta på nyårsdagen!

Vet inte hur morgon dagen ser ut riktigt men hoppas på många bra bilder att visa!
Rebecka

Kommentera här: